Team Up
School
Team Up
terug naar projects
Team Up: crossing a line together.
samenvatting
In semester 4 van mijn studie ben ik bezig met het ontwikkelen van een hardloop app genaamd Team Up. Dit is een app die je als marathon loper - van beginnend tot expert - bij een groep laat aansluiten om zo met anderen te lopen en de motivatie hoog te houden.
mijn rol
Concepting, Wireframing,
Designing & Development
gebruikte technologieën
Figma
Vue.js
Git

Probleem

Veel mensen zien de marathon als een mijlpaal, maar weinig mensen doen het ook daadwerkelijk. Een valkuil is het ontbreken van sportpartners die elkaar motiveren om deze intentie om te zetten tot actie.

Oplossing & Uitwerking

Een van de motiverende factoren om doelen te behalen is hardlopen in groepsverband. Team Up is een platform dat mensen bij elkaar brengt met de intentie om een marathon te gaan lopen, waardoor ze elkaar kunnen motiveren om deze gedachte om te zetten naar actie en dus gezamenlijk te trainen voor de marathon.

We zijn het complete proces doorlopen: van wireframe tot clickable prototype tot uiteindelijke designs. De app is uitgewerkt in Vue.js, hier wordt later ook nog een Progressive Web App van gemaakt.

Conclusie

Deze opdracht sprak mij heel erg aan en sloot goed aan op wat ik wilde leren: UI/UX design en het leren van Vue.js. Ik ben erg blij met de vooruitgang die ik tijdens het semester geboekt heb. Dit project wordt op het moment nog verder uit gewerkt met als deadline eind Juni.