Sushi Needs
Persoonlijk
Sushi Needs
terug naar projects
Een sushigadget webshop voor liefhebbers, door een liefhebber.
samenvatting
Als persoonlijk project heb ik een sushigadget webshop gehad, welke gelinkt was aan mijn Instagrampagina. Ik vond webshops heel interessant en wilde er meer over leren. Dat het een bijbaantje zou kunnen worden was ook een leuke bijkomstigheid.
mijn rol
Eigenaar
gebruikte technologieën
Shopify
Premiere Pro

Aanleiding

Voordat ik dit project startte, was ik bezig met het organisch groeien van een sushi gerelateerd Instagram account (@alldaysushi). Hierop postte ik dagelijks 1 à 2 foto's van sushi. Op zijn hoogtepunt had deze pagina 28k followers, dit is echter wel gedaald naar 22.5k omdat hij lange tijd inactief is geweest. In plaats van advertenties te plaatsen voor anderen in ruil voor geld, had ik besloten om zelf een webshop op te zetten en hierop sushi gadgets te verkopen.

Proces

Ik begon met productresearch om te kijken welke producten er eventueel interessant zouden zijn om te verkopen. Nadat er een aantal op een lijstje stonden, ben ik begonnen met het opzetten van de Shopify webshop. Vervolgens heb ik de producten op de webshop gezet en heb ik zelf de productbeschrijvingen e.d. geschreven. Hier ben ik echter wel lang in blijven hangen.

Met Premiere Pro had ik zelf een advertentie gemaakt voor op mijn Instagram pagina.

Ik heb me verdiept in verschillende marketing en verkoopkanalen (Facebook Ads & Instagram Influencers). Echter was ik niet zo ver gekomen als ik wilde omdat ik het nog een te groot risico vond om veel geld uit te geven aan Facebook Ads.

Conclusie
& Reflectie

Ondanks dat de webshop niet heel succesvol was en een beetje dood is gebloed, heb ik wel een hoop geleerd en veel ervaring opgedaan. Zo begin ik de volgende keer kleinschalig, ben ik minder perfectionistisch en moet ik een budget vrijmaken voor advertenties en overige kosten.