Snelle Planga
Persoonlijk
Snelle Planga
terug naar projects
Ik ga snel, dat is één ding. Planga rood, net je rekening.
samenvatting
Wat je net las was een productbeschrijving van een product genaamd 'Planga van Cartier uit 2076'.
Snelle Planga is een webshop waarbij ik futuristische brillen verkocht die begin zomer 2018 een trend waren. Omdat het festivalseizoen dichtbij was, heb ik deze webshop in een snel tempo opgezet. Hierbij heb ik de leerpunten van sushineeds toegepast.
mijn rol
Eigenaar
gebruikte technologieën
Shopify
Bron: AD

Aanleiding

Ik zag steeds meer voorbij komen over snelleplanga's, dit zijn een soort futuristische brillen. Na het kijken op Google Trends zag ik een stijgende lijn en besloot ik ook actie te ondernemen. Ik was meteen aan de webshop begonnen en heb alles in 2-3 dagen opgezet.

Proces

De brillen werden gedropshipt vanaf Aliexpress waardoor er amper opstartkosten waren. De brillen werden binnen een week bezorgd om zo klanttevredenheid hoog te houden. Vervolgens heb ik door middel van meerdere instagramaccounts de webshop geadverteerd met een bepaalde strategie (mother/child), waarbij ik met meerdere accounts naar één hoofdpagina verwees. Op deze manier heb ik geprobeerd te growthhacken en tegelijkertijd een lean startup te creëren. Ik had amper marketingkosten waardoor de marges op de sales ook hoog waren. Ook heb ik nog een betaalde shoutout gekocht op een Instagrampagina gerelateerd aan eindexamenmemes die destijds de bekendste was in Nederland. Omdat ik deze keer de leerpunten van het sushineeds had toegepast, ging het vele malen beter. Helaas is de site alweer offline, dus kan ik hem niet meer linken.

Conclusie
& Reflectie

De leerpunten die ik uit dit project heb gehaald zijn dat ik meer risico's moest nemen en meer moet inzetten op marketing. Ik was pas laat begonnen met Facebook Ads en had niet ingezet op SEO (ookal is dit laatste vaak voor lange termijn). Ook was het een hype waardoor het uiteindelijk weer uitstierf, maar desondanks heb ik wel enorm veel geleerd en was het een leuk project om aan te werken!